|
Termékek
›› Élelmiszer, ital
›› Tartós élelmiszer
Paco Bulgur 200g
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Sok benne a rost, egy csésze bulgur a napi szükséglet 25%-át fedezi.
Kitűnő alternatívája a rizsnek, gyorsan elkészül és kiadós. Készülhet belőle köret, tehetjük salátába, de még desszert is lehet. Percek alatt elkészíthető. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel.
Bulgur alapétel elkészítése: 1 csésze bulgurt szitában alaposan átmosunk, kevés olajon megpirítjuk majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük. Ízlés szerint fűszerezzük. 5 percig főzzük, lefedjük és 15-20 percig állni hagyjuk.
Rendelhető kiszerelések: |
|
csomag |
|
(5 db) |
|
|
karton |
|
(15 db) |
|